Dragi učenci, učenke!

Upam da ste zdravi in pripravljeni na nove izzive, ki nam jih nudi učenje na daljavo.

V preteklem tednu smo vsi, učitelji in vi, previdno stopali po spletnih portalih, se jih več ali manj s strahom dotikali in vsak dan znova ugotavljali, da to sploh ni tak bav bav.

Danes pa ste se prebudili v ponedeljkovo jutro, ki ni čisto navadno jutro. Stare, vam dobro znane učilnice je zamenjala soba ali dnevna oba. Namesto učitelja stoji pred vami računalnik. Vam sicer zelo znani in željeni ‘prijatelj’,  a le do trenutka, ko lahko brez obveznosti brskate po njegovih  straneh. Od danes pa bo drugače. Naloge so pred vami in dela se bo potrebno lotiti zbrano in odgovorno. Predlagam, da si pripravite urnik. Z dobro organizacijo vam bo lažje. Ne pozabite, da so med urami tudi kratki odmori in odmor za malico. Potrudite se, da vse naloge opravite sproti. Če sem vam zatakne, imate možnost klica v sili, to je lahko sošolec ali sošolka. Kakšne naloge tudi ne boste znali rešili, nič zato. Iskreno se vprašajte: »Sem jih doslej vedno?«

Nikakor pa ne pozabite na gibanje. Kratki odmori med delom so krasna priložnost za nekaj počepov in požirek vode. V okviru možnosti se gibajte tudi v naravi, na soncu in svežem zraku.

Ne pozabite na knjige, te so lahko v tem času vaše dobre prijateljice. Napišite pismo babici in dedku in ga pošljite sami ali s pomočjo staršev po elektronski pošti. Vse svoje skrivnosti lahko delite z dnevnikom.

Verjamem, da nam bo skupaj uspelo preživeti čas, ki je spremenil naše načrte. Pogumno zakorakajte novim izzivom nasproti.

Ostanite zdravi!

Mateja Modrijan, ravnateljica

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost